Coaching

Als docent beeldende vakken geef je niet alleen kennis door, maar je bent ook begeleider van het proces, een coach. Dit proces kan heel persoonlijk worden, zeker als de opdrachten ‘vrijer’ worden.

Het coachen van de leerlingen (15-19 jaar) en het proces waar ze doorgaan vind ik zelfs interessanter dan het eindproduct. Het gesprek aangaan over kunst of over het proces is voor mij heel belangrijk. Vijf jaar geleden ben ik begonnen met het geven van workshops aan volwassenen, zoals intuïtief kleien en schilderen.

Het gaat om het verkrijgen van inzichten, de persoonlijke ontwikkeling, de transformatie en bewustwording bij elke persoon. Waarbij de kunst en de diverse materialen en technieken een middel zijn om dit zichtbaar te maken.

Voordat ik de workshops ben gaan geven, was ik zelf allang bezig met intuïtief werken. Elk kunstwerk heeft voor mij een diepere betekenis. http://www.shew.nl

%d bloggers liken dit: